Študenti UJS v Japonsku

V tomto roku sa v Tokiu, vo hlavnom meste Japonska, uskutočnilo fórum Global Next Leaders Forum od 18. do 27. februára. Okrem našich študentov bolo vo fóre zastúpených osem krajín: Bulharsko, Mexiko, Kirgizsko, Spojené štáty, Pakistan, Tunisko, Singapur a Japonsko.

Zo Slovenska boli prítomní dvaja študenti a profesor Univerzity Jána Selyeho, Szonja Szrnka (Fakulta učiteľstva), Éva Baloghová, Mgr. (Ekonomická fakulta) a prof. dr. Andrea Bencsik.

Jedinečnosť každoročného programu spočíva v tom, že zúčastnení študenti, s podporou profesorov, vykonávajú svoju dennú výskumnú prácu v malých skupinách, pričom skúmajú rôzne témy.

V tomto roku patrila príslušnosť k menšine ústrednou témou úloh, vrátane otázky príslušnosti, načrtnutia menšinových skupín v každej krajine a neskoršieho prerokovania problémov a navrhovania riešení.

Počas 10 dní sa Fórum zaoberalo 4 hlavnými témami, ktoré sa mali analyzovať samostatne, rozdelené do sekcií. Problémy riešili aj externí hostia, výkonní umelci a návštevy odborných organizácií. Ku koncu týchto úloh každá malá skupina vypracovala relatívne ľahko realizovateľný plán pre konkrétnu menšinovú skupinu.

Okrem plnenia úloh organizátori tiež zabezpečili, že študenti mali čas na oddych a spoznávanie druhých, ako aj kultúry ostatných krajín. Toto bolo podporené jednou z kultúrnych strán, ktoré sa konali v popoludňajších hodinách, aby študenti prezentovali najdôležitejšie prvky každodenného života svojej krajiny s motívmi, jedlom, nápojmi, tancom a veselosťou pre každú krajinu.

Medzi mladými ľuďmi z celého sveta z Európy, okrem Bulharov, dosiahli maďarskí študenti zo Slovenska vynikajúce výsledky za jeden a pol týždňa. Aj keď medzi národmi bolo veľa sporov, ale užitočné tipy a nápady v príjemnej atmosfére, podarilo sa nám zhromaždiť a spriateliť sa.

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.