Už po štvrtýkrát sa v Kultúrnom centre Csaplára Benedeka v Dunajskej Strede uskutočnil koncert národných speváckych zborov pod názvom "Južné Slovensko spieva"

Slávnostný zborový koncert s názvom „Južné Slovensko spieva" sa uskutočnil 18. novembra 2023 už po štvrtýkrát. Hlavnými organizátormi boli Trnavský samosprávny kraj, Žitnoostrovské osvetové stredisko, Mestské kultúrne stredisko Benedeka Csaplára v Dunajskej Strede a Maďarská spoločnosť priateľov hudby na Slovensku. Hlavným poslaním koncertu bola propagácia maďarskej zborovej kultúry na Slovensku a prezentácia súčasných skladieb. Podujatie poctili svojou prítomnosťou aj autori mnohých z predvedených zborových skladieb.

Na koncerte vystúpili spevácke zbory: Te Deum Laudeamus z Dolného Štálu, Spevácky zbor Modrý Dunaj z Gabčíkova, ženský akademický spevácky zbor Cantus Iuventus z Komárna, detský spevácky zbor Základnej umeleckej školy Józsefa Janigu vo Veľkom Mederi, Spevácky zbor maďarských učiteľov na Slovenska Lajosa Vassa, Spevácky zbor Gaudium a Komorný inštrumentálny súbor z Komárna a Spevácky zbor Svätého Juraja z Dunajskej Stredy.

Spevácky zbor UJS Cantus Iuventus korepetovala Zuzanna Kalmárova na klavíri a Éva Fekete na priečnej flaute. Zbor dirigovala Yvette Orsovics.

Gratulujeme k nádhernému vystúpeniu.

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.