Účasť Dr. habil. Julianny Lőrincz na medzinárodnej konferencii

Dr. habil. Julianna Lőrincz PhD., docentka Katedry maďarského jazyka a literatúry, vedúca skupiny výskumníkov Variológiai Kutatócsoport sa zúčastnila na medzinárodnej konferencii s názvom Современный русский язык: функционирование и проблемы преподавания (Dnešná ruština: fungovanie a problematika vzdelávania), ktorá sa konala 25–26. mája v Budapešti zásluhou Ruského kultúrneho centra (Orosz Kulturális Központ) a Univerzity Eötvösa Lóránda (ELTE).
 
Témou prednášky Julianny Lőrinczovej bola Трудности перевода архаизмов и культурно−специфических слов в исторических балладах Яноша Араня (Ťažkosti pri prekladaní archaizmov a kulturálnych reálií v historických baladách Jánosa Aranya). Na dvojdňovej ruskej konferencii prednášalo 65 výskumníkov zo 6 krajín v témach jazykovedy, literatúry, kulturológie, o aktuálnych otázkach ruštiny ako materinský jazyk i ako cudzí jazyk. 
 
Po 5 plenárnych prednáškach nasledovali prednášky jednotlivých sekcii a diskusie, i vo večerných hodinách prvého dňa konferencie slávnostné otvorenie výstavby s názvom «Русский европеец, Иван Тургенев» (Ruský Európan Ivan Turgenyev). Konferencia podala príležitosť domácim i zahraničným výskumníkom rusistiky a pedagógom ruského jazyka a kultúry na odborné diskusie, na vytváranie nových i na oživenie starých vzťahov. 
 

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.