Doplňujúce pedagogické štúdium: DPŠ

Informácie o doplňujúcom pedagogickom štúdiu pre akademický rok 2019/2020
 
Absolventi doplňujúceho pedagogického štúdia získajú pedagogickú spôsobilosť na vyučovanie predmetov/disciplín, ktorých obsah nadväzuje na obsah študijných programov alebo študijných odborov, ktoré uchádzači absolvovali v rámci vysokoškolského štúdia 2. stupňa.
 
Doplňujúce pedagogické štúdium na Pedagogickej fakulte UJS je realizované v zmysle § 8b zákona č. 312/2013 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 317/2009 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v zmysle § 8 zákona č. 390/2011 Z. z. Garantujúcim pracoviskom pre doplňujúce pedagogické štúdium na Univerzite J. Selyeho je Katedra pedagogiky na Pedagogickej fakulte UJS. Odborne sa na zabezpečení štúdia podieľajú aj ostatné fakulty UJS.
 
Na doplňujúce pedagogické štúdium podľa zákona č. 312/2013, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 317/2009 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony, možno prijať:
 
a) absolventa druhého stupňa vysokoškolského štúdia neučiteľského študijného odboru, ktorý ukončil štúdium prislúchajúceho študijného programu štátnou skúškou z predmetu, na ktorého vyučovanie získava kompetenciu absolvovaním doplňujúceho pedagogického štúdia alebo

b) študenta druhého stupňa vysokoškolského štúdia neučiteľského študijného odboru.

Cieľom je získať pedagogickú spôsobilosť na výkon pedagogickej činnosti učiteľa profesijných predmetov v jednom z uvedených predmetových zameraní:
 
-   Ekonomika a manažment
-   Teológia
-   Biológia
-   Chémia
-   Informatika
-   Matematika
-   Slovenský jazyk a literatúra
-   Anglický jazyk a literatúra
-   Nemecký jazyk a literatúra
-   Pedagogika
-   História
 
Podmienky prijatia: Prijatí môžu byť uchádzači: študenti 2. stupňa VŠ štúdia a absolventi 2. stupňa VŠ štúdia vyššie uvedených študijných programov/odborov. Prihlášku na doplňujúce pedagogické štúdium s požadovanými prílohami posielajte len v tlačenej podobe poštou do 30. júna 2019 (tlačivo Prihláška na doplňujúce pedagogické štúdium) na adresu:
 
Pedagogická fakulta UJS
Bratislavská cesta 3322
945 01 Komárno.
 
Prednostne sú prijímaní záujemcovia, ktorí  majú aktuálnu pracovnú zmluvu v školskom zariadení.
 
Termín podávania prihlášok: 30. jún 2019.
 
Vyučovanie bude prebiehať prednostne v maďarskom jazyku. 

Štúdium je spoplatnené. Cena DPŠ: 500,- € /akademický rok

Cena zahŕňa: výučbu, hodnotenie predmetov, vedenie a hodnotenie záverečnej práce, organizáciu záverečných skúšok, zabezpečenie pedagogickej praxe na cvičných školách, prípravu študijných materiálov.

UJS si vyhradzuje právo neotvárať v príslušnom akademickom roku DPŠ, ak počet záujemcov o DPŠ, ktorí spĺňajú podmienky na prijatie, nebude dostatočný. Minimálny počet uchádzačov pre otvorenie skupiny je 20. Pedagogická fakulta UJS si z kapacitných dôvodov vyhradzuje právo v prípade zvýšeného záujmu otvoriť maximálne 3 skupiny za akademický rok. 

Postup prihlasovania sa na doplňujúce pedagogické štúdium:

5. Záujemca uhradí poplatok za prijímacie konanie v sume 50,00 Eur bankovým prevodom na účet: IBAN: SK33 8180 0000 0070 0012 2827, SWIFT: SPSRSKBA

d)  Uchádzač, ktorý je zároveň študentom UJS, z dôvodu identifikácie do správy pre prijímateľa uvedie svoje meno a priezvisko. Ako variabilný symbol uvedie: 1000AIS ID (AIS ID je štvor-až šesťciferné identifikačné číslo študenta automaticky pridelené akademickým informačným systémom UJS)
e) Uchádzač, ktorý nie je študentom UJS a má slovenské štátne občianstvo, z dôvodu identifikácie do správy pre prijímateľa uvedie svoje meno a priezvisko. Ako variabilný symbol uvedie: svoje rodné číslo.
f) Uchádzač, ktorý nie je študentom UJS a nemá slovenské štátne občianstvo do správy pre prijímateľa uvedie svoje meno a priezvisko.

6. Záujemca vytlačí prihlášku na DPŠ, ktorú riadne vyplní a spolu s požadovanými prílohami zašle poštou na žiadanú adresu. K prihláške pripojí aj doklad o úhrade poplatku za prijímacie konanie.

7. Študijné oddelenie na Pedagogickej fakulte UJS zaeviduje prihlášku uchádzača do systému AIS, ktorý uchádzačovi pridelí identifikačný kód. Tento kód bude uchádzačovi oznámený písomne spolu s potvrdením o prijatí prihlášky na doplňujúce pedagogické štúdium.

8. Záujemca uhradí poplatok za doplňujúce pedagogické štúdium v sume 500,00 Eur bankovým prevodom na účet:
IBAN: SK33 8180 0000 0070 0012 2827, SWIFT: SPSRSKBA

Uchádzač z dôvodu identifikácie do správy pre prijímateľa uvedie svoje meno a priezvisko.

Ako variabilný symbol uvedie: 1671AIS ID (AIS ID je štvor-až šesťciferné identifikačné číslo uchádzača automaticky pridelené akademickým informačným systémom UJS) 

Kontakt na koordinátora doplňujúceho pedagogického štúdia:
Dr. habil. Ing. István Szőköl, PhD.
Pedagogická fakulta UJS, Bratislavská cesta 3322, 945 01 Komárno
, +421 35 3260 742
 
Bővebb információ az alábbi elérhetőségen kérhető:
Mgr. Mészáros Tímea –  
 
V Komárne, dňa 14. 03. 2019                       
Dr. habil. PaedDr. Kinga Horváth, PhD.
dekanka PF UJS

Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti a zabezpečenie svojho efektívneho fungovania. Používaním tohto webu súhlasíte s uchovávaním cookies.